Dagens gaming datorer är rena kraftpaket

Spel har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Det är lätt att peka på dagens ungdom och kalla yngre människor för slöfockar, men då glömmer man lätt bort att vi förr spelade exempelvis brädspel eller Nintendo 8-bits. Det är utvecklingen som gått framåt och skapat nya sätt att spela på. Idag kan vi möta folk från hela världen och spela olika spel online. Det har gjort att hela gamingindustrin vuxit på ett nästan extremt sätt.

Gamers finns överallt - från den lilla byn i Korea vidare till Stockholm och hela vägen till Ryssland. Världen blir mindre och spelvärlden är å sin sida idag en rent global rörelse där alla är välkomna. Däri ligger också förklaringen till varför gaming är så stort som det är idag. Adderar man till denna globala gemenskap även saker som spänning, action och tävling så har man ytterligare förklaringar som förklarar storheten med E-sport och spel online.

Och, innan vi fortsätter: det går att sätta gränser som förälder också. Ett spelande går att begränsa och det ska inte gå ut över studier eller fungera som ett substitut för rörelse.

Gaming datorer påminner om muskelbilar

Om man ska se till gaming i stort så handlar det om att använda sig av rätt utrustning. Det finns speciella gaming datorer vars prestanda är vida överlägsen vanliga datorer. En tydlig skillnad finns: en vanlig dator används för arbete och allmän surf, men går inte att spela på - gaming datorer används för spel, men går knappt att göra annat på.

Gaming datorer och vanliga PC:s påminner om muskelbilar kontra vanliga bilar. Den senare går att köra på - men vill man ha det riktiga vrålet, den riktiga kraften och den stora upplevelsen så är den förra att föredra.

En gamingdator är ofta stationär och den är under ständig förändring; en dedikerad gamer uppdaterar sin dator hela tiden - köper nya, bättre komponenter och hittar uppgraderade lösningar som ger en optimal spelupplevelse. Du kan liksom inte komma till en biltävling i en liten Fiat och tro att du ska kunna hävda dig.

Detta påstående är naturligtvis överdrivet, men det visar ändå på att gaming är en materialsport där man måste hålla sig a´jour med ny teknik för att komma så långt som möjligt.

Hitta bra gaming datorer online eller i butik

De flesta är dock spelare på en ren hobbynivå och för oss så räcker det långt med vanliga gaming datorer som håller normal prestanda. Sådana kan man hitta i både butik och online. En fördel man ska dra nytta av inför ett köp är att återförsäljare ofta kan väldigt mycket om gaming och därigenom också gärna ger goda råd. Råd som kommer från hjärtat och som inte handlar om att du ska förköpa dig.

Du förklarar dina spelvanor, vilka spel du brukar spela, hur ofta och på vilken nivå. Därefter så skräddarsyr personalen en speldator för dig. Det kostar inte så mycket. Med tanke på att utvecklingen hela tiden går framåt så kan man idag få gaming datorer till väldigt bra priser. På samma sätt som man kan gällande exempelvis tv-apparater som även de blir omoderna redan efter något år. Fullt fungerande och bra - men omoderna.

14 Feb 2020