Fastighetssystem – en effektiv lösning

Ett effektivt fastighetssystem fungerar för ett bostadsbolag som att lägga ut allt det som behöver hanteras avseende fastigheterna på totalentreprenad.

Vad är ett fastighetssystem, kanske du undrar. Frågan är berättigad. Det är inget begrepp som man hört talas om särskilt ofta, eller ens alls. Det gäller åtminstone om du inte är i fastighetsbranschen. Även om du inte är det så kan du säkert ändå tänka ut en del saker som behöver hanteras för dem som driver bostadsbolag. Det är en ledtråd till vad fastighetssystem handlar om.

Tänk efter, vad kan det vara för saker? De mest självklara man tänker på är kanske att hantera bostadskö, boendeportaler, att administrera hyror, sköta tillsyn och skötsel samt planerat underhåll och fixa akuta fel. Det är sånt som man har en direkt relation till som boende.

Fastighetssystem tar hand om allt

Effektiva fastighetssystem tar hand om alla dessa bitar och ännu fler, sådant som du kanske inte tänker på i första hand. Det är saker som hantering av felanmälningar, avtal, ritningar och dokument, ärendehantering, lokalvård och brandskyddsarbete. Du ser, det är verkligen en hel del som behöver ordnas med.

Ett bostadsbolag som anlitar en konsultbyrå som erbjuder fastighetssystem kommer att få lösningar för alla dessa bitar under ett och samma paraply. Det underlättar verkligen att inte behöva sköta dialog och göra uppföljningar med en massa olika samarbetspartners. Man kan se det som en totalentreprenad. Givetvis kan man behålla vissa bitar för sig själv om man så önskar – “godbitarna” om man så vill.

12 Sep 2022