När du behöver utbildning i IT

Varje år listar Arbetsförmedlingen vilka arbeten och typ av yrken som det efterfrågas mest i år och inför framtiden. Ett av dem som under de senaste 20 åren har listats som mest efterfrågade är programmerare. I och med vårt resa in i den digitala åldern har efterfrågan stadigt ökat på personal som kan alla de delar som krävs inom IT (Internet teknik). Har man inte den utbildningen, är det inte för sent att gå en utbildning i IT.

Många som är skoltrötta gör helt rätt i att börja jobba direkt efter genomgånget gymnasium. Det är alltid bättre att arbeta och ta en paus från studierna om man inte är motiverad att fortsätta studera på högskola eller universitet. Arbetar man med datorer, är det inom en brasch som ständigt utvecklas. Då kan man behöva gå en vidareutbildning, även om man vet och kan mycket om datorer och IT. Vad gör man då? Som tur är, är finns det ett ganska stort utbud av vidareutbildning inom just IT.

Gå en utbildning i IT säkerhet

Utbilda dig inom IT-säkerhet på Learning Tree

Det finns företag som är specialiserade på IT säkerhet. Det krävs alltmer att företagen säkrar sina servrar och framför allt sin information från andra företag, eller till och med länder som vill hacka sig in och kanske stjäla information. Det är inte helt ovanligt numera att det finns ett antal hackers som gör allt för att ta sig in och trotsa brandväggar och säkerhetsspärrar och komma in via nätet. Just informationsstölder är ett av de största hoten i vårt samhälle idag.

Därför krävs det säkerhet

De farligaste attackerna som vi kan uppeva i det öppna samhället är att någon myndighet blir lamslagen. I och med att nästan allt som vi använder och som organisaioner använder sig av för att bli så effektiva som möjligt är digitala. Det gör arbetet mer effektivt men samtidigt mer sårbart. Det bir sårbart på det sättet att mycket av den information som företagen äger, läggs digitalt på datorer, och informationen hanteras på olika servrar för att sparas och inte ta en massa plats. Det gör att det blir lättare för illasinnade aktörer att ta sig in, spionera och till och med kunna lamslå viktiga funktioner i samhället. Det är en mardröm att bli utsatt. Alla funktioner kan sluta fungera och verksamheterna lamslås. Därför behöver vi alltfler säkerhetsexperter inom IT. Det går att motverka men det krävs mer utbildning för det. Se mer om utbildning om IT på: https://www.learningtree.se/utbildning-kursutbud/it-sakerhet.

26 Aug 2019