Passersystem för BRF – slipp spring i trappor

Med ett passersystem för BRF kan du slippa springa upp och ned i trapporna när du ska släppa in någon du har bjudit in. Det underlättar för alla inblandade.

De flesta bostadsrättsföreningar har hus med flera våningar. Kanske väldigt många våningar, till och med. Ibland kanske det inte ens finns en hiss. Det innebär att varje gång du ska bjuda in en gäst måste du springa ned för alla trappor, öppna porten och därefter springa upp för trapporna igen. Föreställ dig om du till exempel ska ha fest och måste göra detta ett tjugotal gånger samma kväll. Du kommer visserligen förbränna många kalorier på springandet i trapporna, men nog hade du gärna sluppit om du hade haft valet. Det är just därför det hade varit bra med ett passersystem för BRF som du hade kunnat använda istället.

Ett passersystem för BRF kan öppnas på olika sätt

Ett passersystem kan man ta sig igenom på flera vis. Att använda en elektronisk “tagg” har blivit väldigt vanligt de senaste åren. Även vanliga nycklar håller än, och att använda sig av särskilda koder som man trycker in på en dosa vid dörren hör också till vanligheterna. Ofta kan du till och med öppna dörren från din lägenhet om någon ringer på porttelefonen utanför huset. Det där låter som en dröm för den som trodde att den behövde springa i alla trappor så fort den skulle släppa in en gäst. Det är förstås inte hållbart och det förstår nog även din bostadsrättsförening.

22 Mar 2022