Tio bra skäl att byta till molntjänster

 

Allt fler företag lämnar sina interna system för att istället övergå till så kallade molntjänster. Här följer några bra tjänster till att välja att flytta över ditt företag till molnet.

 

  1.  Ditt företag kan spara pengar på flera sätt genom att hoppa över till molnet. Att betala för servrar, backuplösningar, applikationer och annat ingår i molntjänsten, vilket innebär att du inte behöver ta hand om stora delar av dina IT-funktioner. Molnet tar helt enkelt över mycket av IT-personalens sysslor, vilket gör att företaget istället kan fokusera på kärnverksamheten.
  2. Om du är ansluten till molnet så behöver du varken anställa IT-support eller köpa dyra supporttjänster, stora kostnader för ett litet företag. I molnet är det leverantören som har hand om supporten. Du kan också få hjälp och tips från anda deltagare i molnet, vissa leverantörer har officiella forum där användarna kan dela med sig av sina erfarenheter.
  3. Tillgängligheten. Du kan få tillgång till allt i molnet, oavsett var du befinner dig. Du kan sitta på tåget och arbeta med tillgång till allt som du kan nå fram till på kontoret. Många molntjänster erbjuder även möjligheter till chatt, så du har även tillgång till dina kollegor.
  4. De många aspekterna. Det mesta av vad ditt företag behöver finns i molnet. Lagringsutrymme, internwebb, e-postklient, kalendrar och olika administrativa applikationer, allt ryms i molntjänsten.
  5. Säkerheten. Många tvekar till molnet just på grund av detta, men dagens etablerade molntjänster har idag en mycket hög säkerhet. Dessutom riskerar du inte att förlora allt material när din egen server kraschar.
  6. Dagens molntjänster är visuellt och överskådligt uppbyggda och lätt att lära sig om man bara har grundläggande datorvana. Mycket känner man igen från de stora IT-leverantörerna, exempelvis Office.
  7. Via molnet kan ett litet eller medelstort företag göra samma saker som de större företagen. Du får helt enkelt tillgång till samma verktyg som de större företagen till en rimlig kostnad.
  8. Behöver du mer utrymme i molntjänsten så kan du uppdatera ditt konto. Det behövs ofta bara ett par klick, så har du det utrymme du behöver.
  9. Molntjänster ökar möjligheter till samarbete, både externt och internt. Att dela på dokumenten gör att du kan spara tid och dessutom öka kreativiteten och få till ett större idéflöde på kontoret.
  10. I molnet kan alla dina medarbetare på ett enkelt sätt få tillgång till de senaste versionerna av appar och verktyg. Att alla arbetar med lika uppdaterade verktyg gör att arbetet kommer att flyta på ett smidigt och enkelt sätt.

 

28 Apr 2017